Ultimele Știri

Monica Macovei vorbește despre susținerea pe care i-o acordă lui Iohannis: ”Marele pericol pentru România, în acest moment, este Victor Ponta”

Monica Macovei a declarat public că îl va susține pe Klaus Iohannis în turul doi al alegerilor prezidențiale. Aceasta susține că pericolul real al României este reprezentat de posibilitatea de a-l avea pe Victor Ponta ca președinte.

Fostul candidat la președinție declară că se bucură că Iohannis i-a acceptat Acordul pentru salvarea statului de drept și a democrației în România: ”Aștept cu interes și semnătura domnului Iohannis pe cele 10 principii și proiecte pe care oamenii, prin votul lor, mi le-au cerut să le promovez și să le susțin. Eu îl voi vota pe domnul Iohannis. Marele pericol pentru România, în acest moment, este Victor Ponta”.

Klaus Iohannis s-a arătat bucuros că Monica Macovei a decis să îi acorde susținerea sa: „Am luat act, recunosc, cu bucurie, de afirmaţiile doamnei Monica Macovei prin care spune că doreşte să mă sprijine în situaţia în care eu îmi asum o serie de puncte. Foarte bine, sunt bucuros să reafirm că toate aceste lucruri se găsesc în programul meu prezidenţial şi unele dintre ele au fost reafirmate chiar astăzi de mine: independenţa justiţiei, statul de drept, faptul că nu voi graţia corupţi. Cred că prin asta am dat un răspuns rezonabil doamnei Macovei. Pot să reconfirm, cu mare plăcere, aceste lucruri şi într-un document scris. Sunt aceleaşi lucruri pe care mi le doresc şi eu pentru România, pentru o societate dreaptă”.

Monica Macovei a anunțat miercuri că îi va transmite lui Klaus Iohannis o listă de zece cerințe minimale privind anumite principii ce țin de justiție, anticorupție și economie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*