Ultimele Știri

Monica Macovei: ”Vom începe o nouă construcţie politică în jurul principiilor şi valorilor pe care le-am afirmat împreună”

Monica Macovei a postat pe Facebook un mesaj adresat simpatizanților săi, în care menționa că va forma o nouă contrucție politică, aceasta urmând să fie denumită în zilele următoare. De asemenea, aceasta evidenția predominanța tinerilor între 18-25 de ani și a oamenilor cu studii superioare printre cei care au votat pentru ea în lupta pentru președinție.

Deși Monica Macovei nu a reușit să se înscrie în turul doi, aceasta anunță că inițiativele ei nu au luat sfârșit și că va începe o nouă construcție politică: ”De aici vom începe noua construcţie, acestea sunt bazele unei construcţii funcţionale, curate, în care oamenii sunt în centru şi participă în mod real la decizie. Dacă fără structuri, bani, fără baroni am reuşit să obţinem aceste rezultate în oraşe mari, controlate de politicieni cu ştate vechi, este dovada clară că se poate. Vom anunţa deciziile privind denumirea noii construcţii în următoarele zile. Vom începe o nouă construcţie politică în jurul principiilor şi valorilor pe care le-am afirmat împreună în această campanie: dreptate, libertate, capitalism, antreprenoriat şi lege egală pentru toţi. Mesajul nostru trebuie dus mai departe în fiecare judeţ, în fiecare oraş, în fiecare comună, în fiecare sat”.

Printre românii din diaspora, fostul candidat la prezidențiale a reușit să strângă un procent de 15,1 %. De asemenea, categoria predominantă, în ceea ce privește vârsta a fost a celor care se încadrează între vârstele de 18-25 ani. În ceea ce privește gradul de educație, cei mai mulți dintre votanții săi au fost cei cu studii superioare, cu un procent de peste 40%.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*