Ultimele Știri

Monica Macovei solicită excluderea din avocatură a lui Victor Ponta

monica macovei MCV

Europarlamentarul Monica Macovei cere decanului Baroului București excluderea lui Ponta din avocatură, motivând că acestuia i-a fost retras titlul de doctor, ceea ce înseamnă că a dobândit titlul de avocat ”fără examen”, conform Agerpres.

Mnica Macovei declară că Victor Ponta nu mai îndeplinește condițiile legale pentru a putea păstra calitatea de avocat.

„Vă solicit excluderea imediată din Baroul București a domnului Victor Viorel Ponta, întrucât acesta a dobândit calitatea de avocat fără examen, ca titular al diplomei de ‘doctor în drept’. Titlul de doctor i-a fost retras de ministrul Educației, pe baza deciziei definitive că lucrarea a fost plagiată, astfel încât dl Ponta nu mai îndeplinește condițiile legale pentru a exercita profesia de avocat”, afirmă Monica Macovei în solicitarea adresată decanului Baroului București.

Europarlamentarul a mai solicitat Baroului București excluderea lui Victor Ponta din profesie, în anul 2015, însî Baroul ca răspuns că așteaptă ca Universitatea din București să accepte sau nu ”renunțarea la titlul de doctor în drept”.

„Acum, pe baza deciziei definitive de retragere a titlului de doctor în drept, prin Ordin al ministrului Educației, și a Legii pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, vă solicit să îl excludeți imediat pe domnul Victor Viorel Ponta din Baroul București pentru a respecta legea”, conchide Macovei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*