Ultimele Știri

Monica Macovei îl atacă dur pe Klaus Iohannis: E slab!

monica macovei MCV

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat vineri că preşedintele Klaus Iohannis este ‘slab’ în ceea ce priveşte politica externă, precizând că, deşi nu avea de unde să cunoască acest domeniu, deoarece venea din postura de primar, el ar fi trebuit să înveţe până în acest moment.

„În politica externă mie mi se pare că suntem inexistenţi. Vorbesc de lucruri importante, adică să contezi. (…) În ceea ce priveşte politica externă, preşedintele Iohannis e slab”, a declarat Macovei, pentru Adevărul Live.

Întrebată dacă România era mai prezentă pe plan extern în timpul mandatelor lui Traian Băsescu, Monica Macovei a răspuns afirmativ.

„În primul rând, trebuie să ştii. N-avea de unde să ştie, venea de la Sibiu, primar, nu are de unde să ştie politică externă, că ea nu se învaţă peste noapte. Trebuia să fi stat deja cu cineva, deja are un an sau de când s-a pregătit să fie preşedinte. E cel mai important rol şi e foarte important pentru România unde ne duce. Trebuia să înveţe până acum politică externă şi să se poziţioneze România. Poziţia României din punctul meu de vedere este pe direcţia Statele Unite, în primul rând”, a precizat Macovei.

În opinia sa, preşedintele Iohannis a mutat axa de politică externă a României spre Germania.

„Eu nu spun că e rău, e o ţară puternică, iubim Germania, este o ţară europeană, dar cel mai important pentru noi este să fim cu americanii. Asta e garanţia de securitate cea mai mare”, a susţinut Monica Macovei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*