Ultimele Știri

Monica Macovei îi cere demisia procurorului general, Tiberiu Nițu

Monica Macovei

Europarlamentarul Monica Macovei consideră că Tiberiu Niţu trebuie să demisioneze din funcţia de procuror general al României, având în vedere că numele său este menţionat într-un dosar al DNA ca beneficiar al unui „folos necuvenit”.

„Tiberiu Niţu trebuie să demisioneze pentru că nu mai poate conduce şi reprezenta procurorii din România, cât timp numele lui este prezent într-un dosar DNA ca fiind beneficiarul unui ‘folos necuvenit’, adică a încălcat legea. Dacă domnul Niţu nu înţelege gravitatea situaţiei şi nu îşi dă demisia, atunci îi solicit ministrului Justiţiei să declanşeze procedura de revocare din funcţie, potrivit legii, iar preşedintele Iohannis să o finalizeze cu decizie de revocare”, subliniază fostul ministrul al Justiţiei Monica Macovei într-un comunicat transmis, luni.

Citește și: Monica Macovei îl atacă dur pe Klaus Iohannis: E slab!

Ea spune că poziţionarea procurorului general, respectiv ”abţinerea de la a face declaraţii şi de la soluţionarea cererii DNA privind efectuarea urmăririi penale faţă de fostul ministru Gabriel Oprea nu este suficientă şi nu este o soluţie”.

Procurorul general Tiberiu Niţu a anunţat luni că se abţine de la soluţionarea solicitării DNA privind sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea, urmând ca aceasta să fie realizată de prim-adjunctul său.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut luni sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deţinut funcţia ministerială.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*