Ultimele Știri

Monica Macovei anunță lansarea partidului ”ALTFEL”

Europarlamentarul Monica Macovei anunță lansarea partidului ”Altfel”, care va funcționa mai mult online și nu va avea sedii în toate localitățile Românei.

Monica Macovei își dorește ca un partid să poată fi înființat cu minimum 3 membri, pentru a nu mai fi nevoită să strângă 25.000 de semnături, acest lucru i la cerut și președintelui ales Klaus Iohannis. 

„Am cerut posibilitatea înfiinţării unui partid în România cu minimum trei membri, fără condiţionare geografică. Astăzi, cerinţa este de 25 de mii de membri, care trebuie să provină din 18 judeţe şi municipiul Bucureşti şi cu un anumit număr de membri în fiecare judeţ. Nu mai există o asemenea cerinţă nicăieri în Europa”, a declarat Monica Macovei pentru RFI România.

„Vreau să precizez că nu e legat de finanţare. Aceste partide nu vor fi finanţate de la stat, decât dacă vor dovedi că au crescut şi au anumite rezultate în alegeri. Spun asta pentru că am auzit multe comentarii că acum o să răsară ca ciupercile partidele, numai ca să primească sedii şi bani. Nu, nu facem un partid pentru sedii şi pentru bani, ci pentru idei”, explică fostul candidat independent la Preşedinţie.

Monica Macovei vrea să înfiinţeze „un partid, aşa cum e normal să se înfiinţeze în Europa, nu să alerg să strâng 25 de mii de semnături din 18 judeţe, pentru că asta este pur şi simplu o piedică împotriva gândirii, împotriva ideilor politice. Să vedem ce se întâmplă până în decembrie 2014”.

„Am pus bazele, suntem foarte avansaţi cu organizaţia, cu o asociaţie, în care intră toată lumea şi cu lucruri concrete de făcut, inclusiv monitorizarea administraţiei publice, câţi bani ai dat pe rondul de flori, pe fântână, pe asfaltare, asta face toată lumea. În afară de asta, se vor aduna oamenii pe domenii de interese, ce vrei să faci, ce-ţi place să faci. Se vor întâlni din toată ţara, de exemplu, pe reţele de socializare numai pentru ei. Vrem ceva în învăţământ să schimbăm sau într-un alt domeniu.

Practic, vrem să creăm la firul ierbii o mişcare care să reprezinte interesele comunităţilor, ale regiunilor. Vom avea filiale cu personalitate juridică, ele vor decide ce fac. Şi sigur, pasul doi, un partid. Un partid altfel, care va funcţiona foarte mult online, cu un management făcut de IT-işti şi foarte transparent, cu deciziile care se iau de asemenea online, se votează online, nu vor fi sedii peste tot, în toată ţara, nu avem bani pentru asta. Am zis hai să facem un partid pentru oameni, cu bani mai puţini, toată finanţarea va fi transparentă. A venit vremea schimbării.”, a mai adăugat fostul membru PDL.

Comentarii prin Facebook

3 Comentarii on Monica Macovei anunță lansarea partidului ”ALTFEL”

  1. ar trebui ca niciun partid sa nu primeasca bani de la stat. sa straiasca din cotizatiile de membru

  2. As dori să mă înscriu în acest partid și să plătesc o cotizație de 10€/lunar. Cum procedez?

  3. …a cu Master Cardul meu … am văzut acum . Scuze.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*