Monica Macovei a cerut reprogramarea şedinţei în care se discută excluderea lui Ponta din avocatură. Cum a reacționat fostul premier

  • Nicoleta Ungureanu
  • 31 august 2016
  • Justiție
monica macovei

Europarlamentarul Monica Macovei a transmis Baroului Bucureşti o scrisoare prin care solicită reprogramarea pentru data de 5 septembrie a participării acesteia la şedinţa în care se discută excluderea lui Victor Ponta din avocatură, conform Mediafax.

„Dacă domnul Ponta se va prezenta, urmează să ascultăm punctul domniei sale de vedere şi să decidem în raport de elementele pe care le avem. Putem decide să îl audiem pe domnul Ponta şi să amânăm, ca să o putem audia şi pe doamna Macovei sau putem să luăm o decizie pur şi simplu. Orice este posibil. Doamna Macovei ar urma să fie audiată la solicitarea domniei sale. Procedura noastră nu ne obligă să audiem părţile pentru că aici este o situaţie strict de interpretare. Nu este o situaţie de fapt pe care să o urmărim prin martori, dar, ca formă de curtoazie, fiind vorba de doi avocaţi care unul a fost ministru şi altul prim-ministru, am decis în Consiliu şi la solicitarea doamnei Macovei să o ascultăm şi ascultând-o pe doamna Macovei era normal să îl invităm şi pe domnul Ponta pentru că este un principiu de drept”, a declarat avocatul Daniel Fenechiu, membru al Consiliului Baroului Bucureşti.

Europarlamentarul Monica Macovei a solicitat, după ce Ministerul Educaţiei i-a retras fostului premier Victor Ponta titlul de doctor, excluderea ”imediată” a social-democratului din Baroul Bucureşti.

”Ponta nu mai poate fi avocat, pentru că a intrat în avocatură doar pentru că avea diploma de doctor în drept, fără să dea examen. Titlul de doctor i-a fost retras, aşa încât nu mai poate rămâne nicio clipă în Baroul Bucureşti”, a explicat atunci Monica Macovei.

Victor Ponta a declarat, la sosirea la Baroul Bucureşti, că îi pare rău că o instituţie respectabilă este folosită de Monica Macovei într-o dispută politică.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *