Ultimele Știri

Monica Macovei a afectat independența procurorilor!

macovei

Inspecția Judiciară a stabilit că Monica Macovei a afectat independența procurorilor prin acuzațiile aduse în dosarul Lukoil.

Monica Macovei l-a acuzat pe Victor Ponta, că a făcut presiuni împreună cu Tiberiu Nițu, (procurorul general al României) și soția acestuia asupra procurorilor care se ocupau de dosar. Astfel, procurorii au fost obligați să ridice sechestrul la rafinăria Petrotel Ploieşti. 

Inspectoii judiciari au astabilit că Monica Macovei a adus atingere independenţei sistemului prin faptul că a acreditat ideea că procurorul general al României ar fi exercitat presiuni asupra procurorilor care instrumentau dosarul cunoscut sub numele de „Lukoil”.

„Trebuie să se cerceteze ceea ce se scrie în presă că Victor Ponta a primit apartamente luxoase de la Lukoil sau prin interpuşi sau alte bunuri. Familia Niţu lucrează împotriva justiţiei, lucrează cu politicul. Soţia sa a făcut presiune pe procurori pentru a ridica sechestrul la Lukoil. Ea e şefa acelor procurori care lucrează la caz. Ponta poate fi judecat pentru obstrucţionarea justiţiei, pentru complicitate. El l-a ales pe Putin şi este trădare naţională”, este afirmaţia făcută de Monica Macovei, care a provocat sesizarea IJ.

În legătură cu acelaşi dosar, Inspecţia Judiciară a mai efectuat un raport, cu privire la afirmaţiile premierului Victor Ponta, care spunea că Guvernul nu intervine în justiţie în cazul Petrotel-Lukoil, dar că susţine salvarea locurilor de muncă ale angajaţilor şi plata salariilor către aceştia, cerându-i ministrului Justiţiei să transmită tuturor, în mod corect, acest mesaj.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*