Ultimele Știri

Monica Iacob Ridzi condamnată la închisoare cu executare

Ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi,

Fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au dat un verdict definitiv în cazul fostului ministru Monica Iacob Ridzi și a altor 11 persoane implicate în dosarul ”2 Mai”. Monica Iacob Ridzi a primit 5 ani de închisoare cu executare iar sentința este definitivă. Ea este acuzată de abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Națională a Tineretului.

Procurorii susțin că prejudiciul adus statului a fost de 3 milioane de lei, din plăți făcute abuziv pentru organizarea evenimentului. În primă instanţă, Monica Iacob Ridzi a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare. 

Monica Iacob Ridzi este acuzată că ar fi favorizat două companii private în perioada în care a fost ministrul Tineretului şi Sportului. Procurorii DNA susţin că a dirijat către cele două firme, peste 600.000 de euro pentru organizarea Zilei Tineretului din 2 mai 2009. Cele două societăţi erau recent înfiinţate şi aveau sediu comun într-un apartament și mai mult, cele două firme aveau aceiași acționari.

„Iacob Ridzi Monica Maria, în calitate de ministru al Ministerului Tineretului şi Sportului, împreună cu alţi funcţionari ai acestui minister, au prejudiciat bugetul ministerului prin încheierea a trei contracte de servicii fără ca, în prealabil, să fie organizată şi derulată vreo procedură de atribuire”, se arată într-un comunicat al DNA.

Monica Iacob Ridzi a negat acuzaţiile şi a spus că toate contractele au fost legale, mai mult, aceasta dă vina pe subalterni care ar fi făcut toate aceste fapte fără știrea ei. Fostul ministru a postat pe blogul persoanal unde a dat mai multe detalii și despre sănătatea ei și a copiilor ei, pentru care cel mai bine ar fi să nu stea închisă. Aceste mesaje nu i-au impresionat pe judecători și prin urmare decizia acestora este definivă.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Monica Iacob Ridzi condamnată la închisoare cu executare

  1. Nu va mai satura Dumnezeu de furat?Sa stati la puscarie pina va scot eu de acolo !

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*