Ultimele Știri

Monica Iacob Ridzi ar putea merge mâine la închisoare

Mâine, fostul ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob Ridzi, ar putea ajunge la închisoare. Înalta Curte de Casație va da, luni, sentința definitivă în dosarul Ziua Tineretului.

Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată pe 27 ianuarie 2014 de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în dosarul privind organizarea Zilei Tineretului, însă aceasta a făcut apel, urmând ca sentința definitivă să fie dată luni, 16 februarie.

Fostul ministru a scris pe blogul personal că nu a semnat ordinele de plată pentru firmele care au organizat evenimentele cu ocazia Zilei Tineretului din mai 2009 şi susţine că este nevinovată, exprimându-şi speranţa că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o va achita luni de acuzaţia de abuz în serviciu. Ea îl acuză pe unul dintre subordonaţii săi că ar fi dispus fără aprobare plata sumelor de bani către firmele care au organizat Ziua Tineretului, publicând pe blog şi un fragment din mărturia depusă în instanţă de către acel angajat, la ultimul termen de judecată.

„După 5 ani de la evenimentele din 2 mai 2009, am fost condamnată de către instanţa de fond pentru că aş fi plătit nişte bani către 2 firme deşi, conform probelor din dosar, banii au fost plătiţi la „ordinul” directorului general economic din minister, Paul Diaconu, împotriva voinţei mele. De altfel, inculpatul Paul Diaconu a recunoscut în instanţă că a ordonat să se facă plăţile, deşi ministrul nu cunoştea şi nu încuviinţase acest lucru (nu semnase ordinele de plată). Declaraţie Paul Diaconu: „În legătură cu plăţile, în general, arăt că inculpata Ridzi amâna semnarea ordonanţărilor de plată. Este adevărat că i-am cerut inculpatului Mircea să facă plăţile pentru ziua de 2 mai, însă am considerat că acesta este suficient de precaut că facă aceste plăţi în condiţii de legalitate”, … am ordonat să facă plata mai repede”. Această declaraţie a fost făcută de către inculpatul Paul Diaconu la ultimul termen de judecată, din data de 9 februarie 2015″, a mai scris Monica Iacob-Ridzi pe blog.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*