Ultimele Știri

Momentul împuşcării bărbatului de culoare din Charlotte, dat publicităţii. Imagini cu un puternic impact emoţional

proteste america sua politie

Familia bărbatului de culoare împuşcat mortal de poliţia din orăşelul Charlotte, din Carolina de Nord, a dat publicităţii tragicul moment filmat cu telefonul de soţia victimei. Numai că în cele două minute de imagini, bărbatul de 43 de ani, nu poate fi văzut. În schimb poate fi auzit glasul femeii care striga disperată la poliţişti să nu tragă.

Keith Lamont Scott, în vârstă de 43 de ani, a fost împuşcat mortal marţi, într-o parcare, fără să fi fost o persoană urmărită. Potrivit campaniilor de pe reţelele de sociale afro-americanul citea o carte atunci când a intrat în altercaţie cu poliţistul.

 

Oficialii susţin însă că bărbatul era înarmat şi a fost somat de mai multe ori să se predea înainte ca poliţistul, şi el de culoare, să tragă cu pistolul pentru că s-a simţit ameninţat.

11111

În prima seară de proteste 16 ofiţeri de poliţie au fost răniţi. Guvernatorul statului american, Carolina de Nord, Pat McCrory a declarat starea de urgenţă după ce protestatarii au atacat jurnalişti şi civili, au spart geamuri şi au folosite sticle incendiare.

A doua noapte de proteste au început în mod paşnic, dar demonstraţia a fost întreruptă de focuri de armă şi un om în mulţime a fost rănit. Autorităţile au anunţat iniţial că civilul a decedat, dar ulterior, într-un mesaj pe Twitter, au revenit asupra declaraţiei. De asemenea, oficialii au precizat că în timpul violenţelor, un ofiţer de poliţie a fost rănit.

Conform fratelui victimei, poliţistul care l-a împuşcat mortal pe Scott era sub acoperire şi nu purta uniformă.

În declaraţia Poliţiei se menţionează faptul că bărbatul era înarmat şi o armă a fost recuperată de la scena incidentului. Departamentul de Poliţie se afla în căutarea unui suspect, în momentul în care a constatat o persoană care a ieşit înarmată dintr-un vehicul.

Poliţia americană a împuşcat mortal 193 de persoane de culoare în anul 2016, potrivit unui bilanţ efectuat de The Guardian. În anul 2015, fiind ucise 300 de persoane de culoare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*