Ultimele Știri

Moment istoric pentru securitatea României. Ministrul de Externe, declarații de ultimă oră

ministrul Afacerilor de Externe Lazar Comanescu

Un alt moment istoric pentru țara noastră a fost scris. Acesta este cel mai concret pas pe care îl face pentru protejarea teritoriului și populației României în fața unor amenințări concrete.

Ministrul Afacerilor de Externe, Lazăr Comănescu, a explicat într-un interviu pentru DCNews ce înseamnă mai precis acest lucru, și anume că sistemul de apărare antirachetă de la Deveselu va deveni activ pe 18 decembrie:

„Este vorba de o nouă confirmare a substanței deosebite a Parteneriatului Strategic Româno-American. Pe de altă parte, este o confirmare a determinării României de a contribui la consolidarea securității și stabilității în zonă. Să nu uităm că această facilitate va deveni parte integrantă a sistemului antirachetă al Alianței Nord-Atlantice”.

Întrebat dacă de mâine poate să acționeze tehnic pe teren, ministrul de Externe a zis: „Mâine are loc confirmarea faptului că această capacitate este, din punct de vedere tehnic, operațională”.

La întrebarea „Are și rachete?”, ministrul Afacerilor de Externe, Lazăr Comănescu, a răspuns: „Capacitatea tehnică este operațională”

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Moment istoric pentru securitatea României. Ministrul de Externe, declarații de ultimă oră

  1. Avand in vedere ca in apropiere sunt totusi doua municipii, foste resedinte de judet si importante centre polarizatoare, Rosiorii de Vede (la cca 35 Km in linie dreapta si Caracal (la 15-20 Km), este interesant de stiut daca prezenta americana de la Deveselu va aduce si investitii industriale, edilitare si de infrastructura substantiale in cele doua orase, in prezent, paralizate din punct de vedere economic. Cu atat mai mult cu cat, pana nu demult, numai pe platformele industriale din Rosiorii de Vede isi gaseau de munca cel putin 27.000 de oameni, acest stravechi municipiu aflandu -se la intersectia unor vechi si cunoscute cai de comunicatie rutiera dar fiind totodata si un important nod feroviar.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*