Ultimele Știri

Moment istoric! Barack Obama și Raul Castro și-au strâns mâna la Summitul Americilor

obama castro

Barack Obama şi Raul Castro s-au salutat şi au schimbat câteva cuvinte vineri cu puţin înainte de deschiderea Summitului Americilor la Ciudad de Panama, care urmează să consacre apropierea anunţată la jumătatea lunii decembrie.

„În această seară, la Summitul Americilor, preşedintele Obama şi preşedintele Castro s-au salutat şi şi-au strâns mâna”, a informat Bernadette Meehan, o purtătoare de cuvânt a Casei Albe.

O sursă apropiată delegaţie americane a precizat că nu a avut loc o „conversaţie substanţială” între cei doi lideri, care şi-au mai strâns mâna în decembrie 2013 la Johannesburg, în marja funeraliilor lui Nelson Mandela. Prezenţa celor doi la acest summit va încorona reconcilierea anunţată la capătul a 18 luni de negocieri derulate în cel mai mare secret.

Casa Albă a anunţat vineri că sâmbătă va avea loc o veritabilă discuţie între Barack Obama şi Raul Castro. Va fi prima dintre şefii de state din cele două ţări cu începere din 1956. După discursurile de sâmbătă, liderii vor participa la un dineu oficial în vechiul oraş Panama, înainte de a se regăsi la sesiunile plenare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*