Ultimele Știri

Moldova stă pe un butoi cu pulbere! Streleț și-ar putea pierde mandatul

strelet

Parlamentul Republicii Moldova va examina astăzi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleț, inițiativă semnată săptămâna trectă de 42 de deputați ai PSRM și PCRM.

Streleț este acuzat că este implicat în scheme de corupție și că s-a detașat de la activitatea de premier încercând să-l apere pe fostul lider PLDM, Vladimir Filat, care a fost arestat săptămâna trecută, fiind acuzat de acte de corupție și trafic de influență.

​„Înaintăm moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleţ pentru suspiciuni de corupţie care planează asupra prim-ministrului Valeriu Streleţ şi a membrilor Guvernului. În virtutea funcţiei deţinute, Streleţ s-a detaşat de la funcţia sa, expunându-se în favoarea lui Vladimir Filat”, se spune în moţiunea de cenzură.

PSRM și PCRM nu dispun de voturi suficiente pentru a demite guvernul, astfel caută aliați.

În cazul în care premierul Valeriu Streleț nu va demisiona singur Partidul Democrat, parte a AIE 3, va vota moțiunea de cenzură, iar asta din cauza că nu mai există încredere în persoana prim-ministrului, a declarat președintele Parlamentului Andrian Candu, după o întâlnire cu colegii în incinta hotelului Codru, care aparține oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Fracțiunea PL însă nu va susține moțiunea de cenzură împotriva guvernului Streleț, depusă joi în Parlament de către PSRM și PCRM. Cel puțin asta spune liderul PL Mihai Ghimpu.

Nici deputatul Iurie Leancă și colegii săi Eugen Carpov și Nicolae Juravschi nu vor susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, asta chiar dacă Leancă susține că acest Guvern este unul „discreditat” și neprofesionist.

În schimb, liderul PPEM sugerează că „ideal” ar fi ca Streleț să-și dea demisia, recomandare făcută și de democrații Marian Lupu și Andrian Candu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*