Ultimele Știri

Moldova se îndreaptă către o nouă criză politică! Comuniștii pregătesc o moțiune de cenzură împotriva Guvernului

Panglică Sfântu Gheorghe la Chişinău

Deputații din fracțiunile PSRM și PCRM vor depune o moțiune de cenzură în privința Guvernului Filip, ca urmare a deciziei de asumare a răspunderii asupra unui pachet de legi, inclusiv privind punerea pe umerii cetățenilor a garanțiilor de stat.

Președintele PSRM, Igor Dodon, a anunțat luni că socialiștii vor iniția o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Filip, iar astăzi deputații PCRM au decis că vor susține moțiunea socialiștilor, la fel și cei din PLDM.

Deputatul comunist Inna Șupac declară că PCRM va susține moțiunea de demitere a guvernului Filip, inițiată de către PSRM.

„PCRM este gata să semneze moțiunea PSRM de demitere a guvernului Filip. Așteptăm să vedem un text elaborat definitiv al moțiunii”, afirmă Inna Șupac.

Deputatul PLDM Tudor Deliu a confirmat că partidul va susține moțiunea de cenzură a socialiștilor.

„Noi fracțiunea PLDM nu o să susținem această inițiativă a guvernului și o să semnăm moțiunea de cenzură”, a declarat Tudor Deliu.

Amintim că Guvernul Filip și-a asumat luni răspunderea asupra unui pachet de legi, printre care și cea privind returnarea garanțiilor de stat. Astfel, rambursarea banilor este pusă pe umerii cetățenilor, urmând ca bugetul să fie împovărat cu aproximativ 25 de miliarde de lei, care vor fi plătiți în 25 de ani.

Potrivit legii, Parlamentul are la dispoziţie 72 de ore pentru a înainta moţiune de cenzură împotriva Guvernului pentru asumarea răspunderii. Dacă moțiunea nu va fi înaintată sau aceasta va cădea, proiectele de legi vor fi declarate adoptate de legislativ, iar preşedintele Parlamentului va fi obligat să le transmită şefului statului pentru promulgare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*