Ultimele Știri

Moldova, rezultat istoric la Moscova!

Selecționata de fotbal a Moldovei a terminat la egalitate la Moscova, 1-1, în fața Rusiei, în a doua etapă a Preliminariilor Campionatului European.

În fața a 50.000 de spectatori, rușii au avut un meci mult mai dificil decât se așteptau, în fața unei echipe extrem de bine organizate, care a pus rareori probleme în atac, dar care a închis culoarele perfect în fața unui adversar lipsit de imaginație și de incisivitate.

După o primă repriză extrem de echilibrată, echipa Rusiei a reușit sa deschidă scorul dintr-un penalti transformat de Artem Dzyuba, în minutul 73.

Moldovenii au dat replica un minut mai târziu, prin Epureanu care a reluat o centrare din corner a lui Dedov.

Presiune pusă de ruși în ultimul sfert de oră a rămas fără rezultat, şi Moldova obține un rezultat de egalitate istoric, sinonim cu o victorie în fața selecționatei antrenate de Fabio Capello.

Elevii noului selecționer moldovean, Alexandru Curteian, au reușit astfel sa întrerupă seria de patru înfrângeri consecutive şi să o obţină un rezultat pozitiv tocmai în fata principalei favorite din grupă, Rusia.

După acest rezultat Moldova părăsește ultima poziție din grupa G.

Echipe:

Rusia: Akingejev – Parshivlyuk, Ignashevich, Berezutski, Granat – Ionov, Dzagaev, Glushakov, Cheryshev – Kerzhakov – Dzyuba

Moldova: Cebanu – Jardan, Armaş, Erhan, Golovatenko – Epureanu – Cojocari, Ioniţă, Gatcan – Picuşceac, Dedov

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*