Modificări majore în ceea ce privește regimul PFA și al întreprinzătorilor persoane fizice. De ce limitări au parte

  • Nicoleta Ungureanu
  • 20 septembrie 2016
  • Social

Modificările anunțate încă din toamna anului trecut modifică substanțial regimul persoanelor fizice autorizate, aplicat în ultimii opt ani. Sunt introduse numeroase limitări, printre care și unele referitoare la numărul de angajați.

Persoanele fizice autorizate vor obține autorizație numai pentru cel mult 5 clase de activități prevăzute de codul CAEN, iar întreprinzătorii persoane fizice, titulari ai unei întreprinderi individuale, vor fi autorizați numai pentru maximum 10 clase de activități.

PFA va putea desfășura activitățile pentru care este autorizată, singură sau împreună cu cel mult trei persoane, angajate de aceasta cu contract individual de muncă.

De asemenea, sunt produse schimbări și cu privire la obiectul de activitate. O persoană fizică autorizată va putea avea în obiectul de activitate cel mult 5 clase de activități prevăzute de codul CAEN.

”Întreprinderile individuale să nu dezavantajeze microîntreprinderile, să nu distorsioneze concurența în piață și să nu genereze tensiuni și disfuncționalități în mecanismul economic, stimulând migrarea juridică, economică și fiscală a microîntreprinderilor către statutul de întreprindere individuală”.

Regulile sunt pregătite să fie promulgate de președintele Klaus Iohannis până la finalul acestui an.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *