Ultimele Știri

Mobilizare la frontieră. România ridică tabere pentru refugiaţi, Ungaria prelungeşte gardul

gard granita

Mobilizare la graniţa României cu Ungaria şi cu Serbia. Autorităţile române au montat două tabere de corturi care ar putea primi, în caz de nevoie, aproximativ o mie de migranţi. 

Un şir lung de ţăruşi arată clar pe unde vrea Ungaria să prelungească gardul care să ţină departe refugiaţii.

La Beba Veche, nimeni nu înţelege rostul acestei construcţii.

Dacă va fi nevoie, refugiaţii vor fi primiţi în apropierea graniţei cu Serbia. Taberele au fost deja ridicate în comunele Lunga şi Moraviţa, iar întreaga zonă de frontiera este bine păzită.

Refugiaţii ar urma să locuiască în aceste tabere de la frontieră până când vor fi înregistraţi, amprentaţi şi apoi direcţionaţi către centrele de primire din ţară.

Taberele din cele două comune timişene au fost ridicate ca parte a unui exerciţiu care să testeze capacitatea României de a se mobiliza în faţa unui eventual flux de refugiaţi. În plus, au fost suplimentate şi echipajele poliţiei de frontieră.

Este o desfăşurare impresionantă de forţe, poate fără precedent în România în ultimii 20 de ani. Sute de militari, pompieri, jandarmi şi poliţişti lucrează fără încetare de 24 de ore.

Luni au sosit în cele două tabere camioane cu saci de dormit.  În Lunga sunt amenajate 50 de corturi care pot adăposti 500 de persoane. Fiecare e dotat cu paturi, iar în unele se poate chiar şi găti. ISU Timiş a amenajat şi câteva puncte de prim ajutor. Zona este supravegheată de poliţiştii de frontieră cu un elicopter.

Dacă, în mod normal, se face o singură misiune de supraveghere aeriană pe lună, acum sunt patru pe zi.

 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*