Ultimele Știri

Moarte suspectă în Mexic a omului care l-a turnat la DNA pe Adrian Năstase

adrian nastase

Omul care l-a turnat la procurori pe Adrian Năstase a murit! Este vorba despre unul dintre cei mai căutați condamnați români.

Genică Boerică, cel care l-a denunţat la DNA pe fostul premier Adrian Năstase în dosarul „mătuşa Tamara” – în care fostul demnitar a fost achitat de instanţa supremă -, a fost condamnat, luni, de către Tribunalul Bucureşti la 12 ani de detenţie într-un caz de spălare de bani.

genica boerica

Tribunalul Capitalei l-a condamnat pe Genică Boerică într-un dosar de spălare bani în care a a fost deferit justiţiei alături de alte 11 persoane, decizia nefiind însă definitivă şi putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Tribunalul a aplicat mai multe pedepse cu închisoarea lui Genică Boerică, pentru infracţiuni la Legea 656/2002 privind prevenirea si sancţionarea spălării banilor, dar şi pentru infracţiuni prevăzute de Codul penal.

În final, tribunalul a decis ca Boerică să execute zece ani de închisoare, aceasta fiind cea mai mare pedeapsa stabilită pe numele afaceristului, instanţa aplicând şi un spor de doi ani. Concret, Boerică trebuia să execute 12 ani de închisoare, potrivit tribunalului.

Craioveanul Genică Boerică a mai fost implicat în restituiri ilegale de TVA, în 2007 fiind eliberat din arest preventiv.

El este cel care, în 2006, l-a denunţat la Direcţia Naţională Anticorupţie pe liderul PSD Adrian Năstase, care a fost deferit justiţiei pentru fapte de corupţie.

Denunţul făcut de Genică Boerică în 2006 în dosarul „Mătuşa Tamara” a ridicat suspiciuni, în opinia judecătorilor instanţei supreme, din cauza faptului că acesta nu a trecut testul cu detectorul de minciuni, fiind înlăturat de Înalta Curte, care a decis achitarea lui Adrian Năstase, Ristea Priboi şi Ioan Melinescu pentru faptele de corupţie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*