Ultimele Știri

Mizeria televizată și manipularea opiniei publice rămân subiect tabu la CNA

cna

Consiliul Național al Audiovizualului rămâne din păcate una din cele mai mizere instituții ale statului român. Această instituție ar trebui să țină în frâu presa română, însă împarte dreptatea după apartenența politică și interese. Televiziunile reprezintă principalul factor de manipulare și inducere în eroare a opiniei publice din România, însă în 99% din cazuri sunt de neatinse. 

Nimeni de la CNA nu vrea să schimbe ceva, să pună piciorul în prag. Poate că nu pot, poate că nu vor! Totuși să nu uităm că o au pe Laura, da… șefa cu ”n” dosare penale. 

Tragedia de la Clubul Colectiv a reprezentat pentru televiuni o mană cerească, milioane de euro în conturi, fără să facă nimic. A… să nu uităm de manipulare, cuvântul magic.

În urma abuzului constant asupra telespectatorilor, Consiliul Național al Audiovizualului a găsit țap ispășitor Digi24, poate una din puținele televiuni cât de cât serioase din țara noastră. Digi24 a primit o amendă de 10.000 de lei, adică nimic. Ce reprezintă o amendă de 10.000 de lei pentru Digi 24? Nimic!

Laura Georgescu

Digi 24 a fost amendat de Consiliul Național al Audiovizualului cu suma de 10.000 de lei pentru lipsa informării corecte şi pentru că nu a verificat informaţiile prezentate într-o scrisoare a unui presupus martor al tragediei din clubul Colectiv, document apărut iniţial pe site-ul HotNews.ro. Aceasta este prima amendă din istorie primită de postul de știri al RCS&RDS, până acum canalul a avut doar trei somații publice din partea CNA.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a mai sancţionat posturile România TV şi Kanal D cu câte o somaţie publică pentru insistența cu care au prezentat imagini cu rudele victimelor aflate în suferinţă. În cazul Antenei 1 a fost propusă o somație publică pentru că a difuzat în noaptea tragediei imagini neblurate cu victime care erau resuscitate, însă propunerea nu a întrunit numărul de voturi (șase) pentru a fi aprobată.

Forul a analizat astăzi monitorizările făcute în perioada 30 octombrie – 2 noiembrie pentru posturile – Antena 1, Antena 3, B1 TV, Digi 24, Kanal D, PRO TV, Prima TV, Realitatea TV, România TV, TVR 1. Reamintim că în această perioadă CNA a primit aproape 100 de reclamații.

Televiziunile România TV, Antena3 și Kanal D, nu ar trebui să existe într-o țară normală. Cele trei sunt principalul factor de manipulare și inducere în eroare a telespectatorului român, însă Consiliul Național al Audiovizualului a îngițit ”omerta”, nu vede, nu aude, nu vorbește. 

România nu poate evolua atât timp cât instituțiile statului sunt politizate, iar în funcțiile de conducere sunt numite persoane predispuse la infracțiuni cu specific de crimă organizată.

cba

 

LEGISLAŢIE.

Articolele de lege pe baza cărora a fost amendat Digi 24

Art. 3 cu 2 din Legea Audiovizualului: Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor.

Art 64. 1, b din Codul Audiovizualului: (1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii:
a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii;

Articolul din Codul Audiovizualului în baza căruia au fost somate România TV şi Kanal D:

ART. 45
(1) Orice persoană are dreptul la respectarea intimităţii în momente dificile, cum ar fi o pierdere ireparabilă sau o nenorocire.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*