Ultimele Știri

Miting pentru recunoașterea Ținutului Secuiesc

Partidul Civic Maghiar a organizat un miting, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe. Protestatarii au cerut recunoașterea Ținutului Secuiesc și a limbii maghiare ca limbă oficială, dar și modificarea Constituției României. 

La manisfetație au participat 500 de persoane, și s-a desfășurat în Piaţa Libertăţii din centrul municipiului Sfântu Gheorghe în jurul orei 13.00. Participanții au fluturat steaguri secuieşti şi ale Ungariei, şi au scandat lozinci pro-autonomie.

La miting au participat persoane atât din judeţul Covasna, cât şi din judeţul Harghita. Manifestanţii au purtat pancarte cu mesaje precum „Autonomia Ţinutului Secuiesc – Promisiune nerespectată din 1918”, „Regiunile nu s-au inventat la Bucureşti, ele există”, „Transilvanie liberă – Ţinut Secuiesc autonom”, “Drepturi colective minorităţii maghiare”.

De asemenea, pe o scenă amplasată în Piaţa Libertăţii a fost amplasat un banner cu articolul 3 din Declaraţia de la Alba Iulia din 1918 – „Deplină libertate naţională pentru toate popoarele conlocuitoare! Fiecare popor se va instrui, administra şi judeca în limba sa proprie prin indivizi din sânul său”.

Participanţii la miting au scandat „Ţinutul Secuiesc nu este România”, „Piară Trianonul” şi „Autonomie”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*