Ultimele Știri

Mită la Ministerul de Interne

Mai mulți anchetatori cercetează mai multe persoane din cadrul Ministerului de Interne. Persoanalul MAI este acuzat de luare de mită și sprijinirea infractorilor.

Între 200 şi 300 de angajaţi ai Ministerului de Interne sunt acuzaţi în fiecare an că au primit bani sau alte bunuri ca să încalce legea. Mai puţin de 100 au fost condamnaţi.

Potrivit informaţiilor oficiale, cea mai coruptă structură este Poliţia Română. Agenţii sunt, însă, şi cei mai expuşi. Sunt peste tot şi reprezintă aproape jumătate din cei 130.000 de angajaţi.

Cele mai grave dosare de corupţie au fost deschise pe numele unor angajaţi cu funcţii înalte. Atunci când era ministru, Cristian David ar fi primit sute de mii de euro în biroul său. La începutul anului, doi dintre oamenii vicepremierului Gabriel Oprea au fost duşi la DNA, suspectaţi că au furat documente secrete.

Consiliera ministrului şi un secretar sunt cercetaţi în libertate acum. Peste 1500 de ofiţeri sau subofiţeri suspectaţi de corupţie, chiar dacă nu au primit sume sau bunuri fabuloase.

Sute de angajaţi din toate structurile MAI sunt acuzaţi în fiecare an că au luat bani sau alte bunuri ca să-i ajute pe infractori. Anchetatorii susţin că subofiţerii acceptă câteva sute de lei sau alte bunuri mărunte, în timp ce oamenii cu funcţii înalte pot să primească şi sute de mii de euro. Până acum, mai puţin de zece la sută din cei anchetaţi au fost şi condamnaţi definitiv.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*