Ultimele Știri

Mita electorală începe chiar din poartă

Locuitorii din satul Rusu Bârgăului, comuna Josenii Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud s-au trezit în această dimineață cu pungi pline de alimente atârnate în porțile de la case. Mita electorală începe așadar, chiar din poartă, pentru ca românii să plece la drum știind deja cu cine trebuie să voteze.

Pungi pline de alimente au fost găsite de locuitorii satului Rusu Bârgăului, chiar în această dimineață. Unii dintre aceștia, reprezentanți ai ACL Bistriţa-Năsăud au sesizat Biroul Electoral Judeţean, acuzând acest gest ca o încercare de mită electorală care ar afecta buna desfășurare a alegerilor.

Aceștia au depus o sesizare Biroului Electoral Județean, prin care menționează: „Vă semnalăm că în dimineaţa zilei de 16 noiembrie 2014, în jurul orelor 7,30, pe raza localităţii Rusu Bârgăului din comuna Josenii Bârgăului, au fost găsite la fiecare imobil casă de locuit, puse în poartă, pungi de culoare portocalie care conţineau un litru de ulei, un kilogram de zahăr şi un kilogram de făină, astfel încât oamenii care s-au trezit să meargă la vot găseau aceste pungi în poartă”.

Pungile nu dețineau date despre partidul care a apelat la aceste tertipuri, însă reprezentanții ACL au cerut BEJ să oprească aceste mite electorale și să îi identifice pe cei care au ajutat la plasarea acestor șpungi în poarta fiecăruia dintre locuitori.

pungi_89646600

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*