Ultimele Știri

Mișcarea Populară un P.D.L reinventat

Partidul Mișcarea Populară se recomandă ca un partid nou, tânăr, care nu se trage nici din PCR, nici din FSN, un altfel de partid, care îşi propune o altă cultură politică ca alternativă la actuala lipsă de viziune din spaţiul politic.  Partidul Mișcarea Populară apare ca un partid nou care vrea să ridice România, cu o viziune politică puternică dar cu oameni vechi. Coordonatorul noului partid este însuși președinte României Traian Băsescu, fiind un fervent susținător și membru în Fundația Mișcarea Populară. De înregistrarea Partidului Mișcarea Populară s-au ocupat Eugen Tomac, Teodor Anatol Baconschi, Adrian Papahagi, Dragoș Ciuparu și Cristian Petrescu, toți fiind apropiați ai președintelui s-au foști membri PDL. Deși Traian Băsescu neagă implicarea în construcția PMP, conform funcțiilor reprezentanților partidului reiese că aceștia au legături  puternice cu acesta.

Eugen Tomac  președintele PMP a fost consilier de stat în Administraţia Prezidenţială şi candidat ARD la Camera Deputaţilor în Colegiul 2 Diaspora, circumscripţie care cuprinde, pe lângă Republica Moldova, ţări din Europa de Est şi Asia.

Teodor Baconschi  a fost ambasador la Vatican, Lisabona, Paris, secretar de stat pentru Afaceri Globale, fost Ministru de Externe și este un membru al grupului de dialog social (GDS), un membru al societății civile cum se recomandă acesta. Teodor Baconschi mărturisește pe pagina sa baconschi.ro, că este atașat de președintele Băsescu; „ Deşi am lucrat, ca diplomat, cu multe guverne şi cu toţi cei trei preşedinţi ai României post-comuniste, m-am ataşat de Traian Băsescu, atât ca persoană, cât şi ca politician.”

Cristian Petrescu a fost președinte  la organizația de tineret PD și vicepreședinte la organizația PD sector 3. A fost ales deputat al Colegiului nr. 12 din Bucureşti, ales în urma alegerilor parlamentare din noiembrie 2008 pe listele PDL.  A mai ocupat funcția de ministru, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului în „guvernul Ungureanu”.

 

Un alt fapt ce demonstrează că Partidul Mișcarea Populară are legătură cu Traian Băsescu s-a petrecut anul trecut la o vizită a acestuia la Costești, Județul Argeș. După vizita președintelui, 22 de primari PDL au părăsit organizația și s-au alăturat între timp la PMP.  PMP vrea să arate ca un partid tânăr, nou, care vine cu un know-how pentru a scăpa de imaginea negativă a membrilor săi.  Liderii partidului au pornit o campanie prin care încearcă să spele imaginea actualilor săi membri. Campania  este condusă de Elena Udrea, poate cea mai greșită alegere a liderilor PMP, aceasta fiind acuzată de foarte multe ori că a irosit banii de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului  pe construcții de ștranduri și bazine de înot inutile, în fosta guvernare. Elena Udrea devine practic imaginea partidului și încearcă să facă uitată activitatea sa din PDL și a colegilor ei. PMP vine cu o imagine nouă respectiv „generația în blugi și cămașă albă”, așa au apărut îmbrăcați lideri partidului la ultimele evenimente.

Foștii membrii PDL păstrează același discurs anti-Ponta care a devenit și discursul de bază al PMP între timp. Liderii partidului au rămas la fel de apropiați de președintele Traian Băsescu, iar acesta la rândul său îi recomandă ca următoarea generație de politicieni. Campania electorală pentru europarlamentare îi are în prim-plan ca imagine pe Elena Udrea, Teodor Baconschi și Cristian Preda. Sloganele campaniei electorale ale PMP sunt „Mișcarea face schimbarea” și „Ridicăm România”. Practic PMP aduce o imagine nouă dar vine cu  aceiași oameni din fosta guvernare PDL, cu președintele Băsescu la conducere, încă din umbră,  și aceleași promisiuni electorale pe care nu au fost în stare să le realizeze în fostele mandate, iar oamenii noi despre care vorbește Elena Udrea întârzie să apară.

 

 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*