Ultimele Știri

Miron Cozma, învinuit pentru crime împotriva umanității

cozma

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a fost audiat, joi, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990.

Procurorii l-au anunțat pe Miron Cozmă că are calitatea de învinuit în dosar, acesta fiind acuzat de crime împotriva umanității și represiunea violentă a civililor din Piața Universității. 

Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, a spus la ieșirea de la Parchetul General că procurorii își fac datoria în acest dosar și că a fost și el învinuit de infracțiuni împotriva umanității. Totuși, el se consideră o victimă. Miron Cozma a mai spus că pentru violențele din 14-15 iunie nu sunt de vină minerii, ci fosta Securitate.

Nu voi fi niciodată de acord să puneți o anatemă pe 63.000 de mineri, câți erau atunci în Valea Jiului”, a spus fostul lider al minerilor.

El a mai spus că minerii au venit conduși de autorități, în frunte cu Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu.

Am fost adus cu japca de gașca securitstă a lui Cămărășescu, am fost bătut în fața primăriei”, a mai spus Miron Cozma.

El a spus că nu a lovit niciodată pe nimeni. „Eu am luat bătaie din cauza lui Marian Munteanu”, a arătat el, afirmând că a fost bătut chiar de mineri.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*