Ultimele Știri

Mircea Geoană se plânge peste Prut și încearcă să mai fure câteva voturi pentru Ponta

În plină campanie electorală, atât în România, cât și în Republica Moldova, Mircea Geoană a acordat un interviu pentru unimedia.info în care își exprimă regretul de acum 5 ani față de pierderea alegerilor prezidențiale în fața lui Traian Băsescu, dar și despre rezultatele noilor alegeri pentru scaunul de la Cotroceni.

Mircea Geoană se află într-o vizită de lucru la Chișinău drept Înalt Reprezentant al Primului-Ministru României pentru promovarea proiectelor economice și de diplomație, iar această deplasare de peste Prut s-a transformat mai mult într-o mică campanie electorală pentru Victor Ponta în vederea atragerii voturilor basarabenilor.

Întrebat fiind în cadrul interviului pe câte voturi mizează la actualele alegeri prezidențiale din partea basabenilor, Geoană crede că acestea vor fi mai multe decât în 2009, când pentru el și-au dat votul puțin peste 5% dintre cetățenii români din Republica Moldova.

„Băsescu a marcat puncte importante fiind un militant, și-a creat și structuri mult mai bune decât le-am avut noi din punct de vedere al organizării de campanie, inclusiv de mobilizare a oamenilor la vot. Cred că de această dată va fi mai echilibrat. Băsescu nu mai candidează și nu cred că se vor transfera voturile pentru cineva, mai ales că dreapta este foarte spartă”.

Declarațiile acestuia referitoare la alegerea basarabenilor din cadrul listei candidaților pentru prezidențiale, Geoană a lăsat de înțeles că Victor Ponta va fi favorit și în această regiune.

„Către cine să fie transferate aceste voturi? Către Iohannis, Udrea? Mi-e greu să cred că există un transfer automat, pentru că și oamenii judecă. Una e Băsescu, alta e Udrea. De aceea este o șansă bună pentru Ponta. Sunt convins că Ponta are șanse să câștige aici în R. Moldova. Mizăm pe un scor foarte bun, oricum mult mai bun decât l-am avut eu. Și asta pentru că a acordat atenție, a fost des aici, a făcut lucruri concrete. Mizăm pe mai mult de 50% în turul doi”.

Mircea Geoană nu a uitat să menționeze faptul că a pierdut pe nedrept alegerile din 2009 în turul decisiv în fața lui Traian Băsescu.

„Apare în fiecare zi o dovadă a faptului că s-au întâmplat tot mai multe lucruri necurate în campania respectivă. Atunci când joci cu arme corecte, bănuiești că și adversarul joacă la fel. Din păcate au fost elemente mai puțin vizibile. Regretul e că România a avut 5 ani de zile foarte grei, în care țara a ieșit aproape traumatizată din acest război nesfărșit”.

Astfel, senatorul României își face treaba ca delegat al guvernului Ponta în toate sensurile posibile.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*