Ultimele Știri

Mircea Geoană face o nouă vizită la DNA

Mircea_Geoana

Mircea Geoană  a fost citat din nou să se prezinte la sediul Direcției Naționale Anticorupție, în dosarul lui Marian Vanghelie. Fostul social-democrat ar fi primit sume de bani și servicii de la Marian Vanghelie spun unele surse judiciare, acesta fiind motivul celor două vizite la DNA. 

Momentan Mircea Geoană are doar calitatea de martor, dar nu în puține rânduri această calitate a fost transformată în cea de inculpat. 

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pe 14 martie, într-un dosar în care este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani.

Potrivit referatului prin care DNA a solicitat arestarea preventivă a lui Marian Vanghelie, sediul de campanie al candidatului PSD la alegerile prezidențiale din 2009, Mircea Geoană, precum și sediul PSD sector 5 București au fost renovate cu bani primiți ca mită de primarul sectorului 5.

În documente se menționa că o parte a „comisionului” perceput de edil de la omul de afaceri Dumitru Marin a constat și în plata unor lucrări de renovare a sediului de campanie al lui Mircea Geoană.

„Alte modalități, adiacente, prin care Dumitru Marin a achitat ‘comisionul’ solicitat de către Vanghelie Marian-Daniel sunt: efectuarea ori plata de lucrări de renovare și amenajare a unor spații comerciale utilizate de către societate controlată de către Fashion Brand Management SRL (asociat inculpatul Niculae Mircea-Sorin, administrată în fapt de către suspecta Niculescu-Mizil-Ștefănescu Oana, parlamentar); efectuarea ori plata de lucrări de renovare și amenajare a altor spații, între care sediul de campanie al candidatului Partidului Social-Democrat la alegerile prezidențiale din anul 2009, sediul Partidului Social-Democrat Cotroceni (un imobil situat pe strada Obedenaru, proprietate CALEX BUSINESS GRUP SRL), sediul Partidului Social-Democrat București Sector 5, birouri din cadrul Primăriei sectorului 5 București; strângerea, contra cost, de semnături necesare înregistrării unui candidat la alegerile europarlamentare din anul 2014; suportarea cheltuielilor făcute de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel la anumite restaurate; sponsorizarea de către societățile controlate de acesta a unor manifestări organizate de Primăria sectorului 5 (cum sunt petrecerile de revelion)”, se preciza în documentul procurorilor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*