Ultimele Știri

Mircea Geoana: A început epoca post-Ponta

Mircea Geoană

Mircea Geoană îl discreditează pe premierul Victor Ponta şi prezice că acesta nu va rezista mai târziu de începutul toamnei pentru că este în incapacitate politică.

Mircea Geoană a comentat situaţia politică din ţară, cu un premier urmărit penal şi cu o moţiune de cenzură eşuată.

„Sunt voci în coaliţie, unele şoptite, unele încă nerostite, care spun că trebuie să ne pregătim de perioada post-Ponta. Ea a început când el a fost acuzat de corupţie. Eu sunt convins că Victor Ponta s-a gândit la demisie, nu este atât de lipsit de luciditate, a ales să se agaţe de funcţie, dar asta nu înseamnă că ceasul sau nu ticăie în continuare. Clepsidra sa politica este pe cale de epuizare”, a spus Geoană într-un inteviu acordat Ziare.com

Preşedintele Partidului Social Românesc a precizat că instituţiile statului trebuie să funcţioneze la turaţie maximă într-un context intern şi extern foarte complicat, iar Victor Ponta nu poate garanta acest lucru.

„Victor Ponta nu poate rezista dincolo de acest orizont de timp pentru că este în incapacitate politică şi creează statului român o dificultate severă, o vulnerabilitate. De asta preşedintele i-a şi cerut demisia. Simbolistica accidentării sale e doar o metaforă vizuală a situaţiei politice. Nu poate pune piciorul în pământ, nu poate ridica obrazul din pământ.”

Geoană a confirmat faptul că Victor Ponta a devenit nefrecventabil pentru lumea occidentală care l-a pus în carantină după dosarul penal în care este implicat.

„Presiunea este facută printr-o formă subtilă de închidere a uşilor. Gândiţi-vă câte vizite, pregătite la Bucureşti, sunt anulate pentru că interlocutorul este nefrecventabil. Când cineva e într-o situaţie atât de precară, lumea îşi protejează propria credibilitate.”

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*