Ultimele Știri

Mircea Duşa: Primele avioane F-16 vor ajunge în România la sfârşitul lui 2016

Ministrul Apărării, Mircea Dușa a declarat că în 2016 vor ajunge în România primele avioane de vânătoare de tip F-16, necesare pentru armata română.

Mai mult, Mircea Dușa, a spus că mai mulți piloți și personal tehnic va pleca în Portugalia și SUA pentru a învăța cum să utilizeze aceste aeronave.

„În domeniul forţelor aeriene am finalizat programul major început în 2007, de înzestrare cu avioane pentru transport strategic şi militar. Continuăm programul de înzestrare cu avioane de vânătoare F-16, şase din cele 12 pe care le achiziţionăm sunt modernizate şi piloţii noştri, inginerii şi tehnicienii pe care îi avem plecaţi în Portugalia se instruiesc deja pe aceste avioane, iar piloţii au trecut de la prima etapă, de acomodare cu zborul, la acţiuni aer-sol. Un nou contingent de piloţi şi personal tehnic vor pleca în Portugalia la pregătire. Urmează ca piloţii noştri să urmeze un alt stagiu de pregătire în SUA, iar spre sfârşitul anului 2016 vom avea în ţară şi primele avioane F-16”, a spus Duşa.

Potrivit acestuia, concomitent se derulează o investiţie importantă și la aerodromul Feteşti, pentru a face compatibilă infrastructura acestuia cu operarea avioanelor F-16.

„În acelaşi timp, avem de realizat obiectivele de modernizare şi înzestrare a flotei române şi vom începe în acest an programul de modernizare şi înzestrare a fregatelor. Există un program ambiţios pe care dorim să îl pornim în acest an legat de dotarea cu mijloace de luptă a forţelor terestre – transportoare, maşini blindate, maşini de transport”, a afirmat ministrul Apărării.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*