Ultimele Știri

Mircea Dumitru a fost colaborator al Securităţii sub numele de cod „Negulescu”. Ce informații oferea

În anul 1980, pe când era student al Facultății de Filosofie, Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a semnat un angajament cu Securitatea, iar numele de cod pe care l-a primit era „Negulescu”, conform adevarul.ro.

Ministrul Educației a respins acuzațiile că ar fi fost colaborator și a declarat că a fost, de altfel, verificat de CNSAS în urmă cu mai mulți ani, iar verdictul a fost că nu a făcut nici poliție politică și nici nu a colaborat cu Securitatea.

Și reprezentanții CNSAS au confirmat, marți, că au avut loc verificări ale miniştrilor Cabinetului Cioloş.

Mircea Dumitru a declarat la Realitatea TV că a fost verificat, iar verdictul a fost că nu a colaborat cu Securitatea și nici nu a făcut poliție politică: „Nu am făcut poliţie politică şi nu am colaborat cu Securitatea. Am şi  o adeverinţă eliberată de CNSAS cu mai mulţi ani în urmă, atunci când eu la universitate am fost prorector şi rector şi eram obligat de procedurile noastre să obţin această adeverinţă din partea CNSAS”.

Întrebat dacă știe despre vreun demers al CNSAS care presupune verificarea dosarului său, Ministrul Educației, a răspuns negativ: ”Am aflat din presă, deci nu aveam niciun fel de cunoştinţă în sensul acesta”.

”Informaţia aceasta este complet falsă, este şi calomnioasă şi am această adeverinţă eliberată de CNSAS după ce CNSAS primise toate arhivele de la Securitate”, a spus Dumitru, care a precizat că îşi va apăra reputaţia şi va repune ”adevărul în drepturile sale”.

Mircea Dumitru a mai declarat la Realitatea TV că se va întoarce la catedră imediat după ce i se va termina madatul de ministru.

Conform unor surse CNSAS, ministrul Educației, dădea informații despre studenții străini, sub numele de cod „Negulescu“. Iar potrivit adevărul.ro, angajamentul cu Securitatea a fost semnat la 23 octombrie 1980, pe când Mircea Dumitru era student la Facultatea de Filosofie şi Istorie din Universitatea Bucureşti.

Anca Median, purtătorul de cuvânt al CNSAS, a declarat că verificarea declarațiilor membrilor Guvernului Cioloș privind colaborarea cu Securitatea, sunt în curs de verificare, însă, nu s-a ajuns la o concluzie finală la niciuna dintre acestea.

Anca Mediana a mai precizat că verificările au început după numirea membrilor Guvernului Cioloş, însă procesul este de durată pentru că „trebuie parcurs pas cu pas”. Ea a spus că la momentul finalizării verificărilor vor fi făcute publice toate informaţiile.

Mircea Dumitru a fost rector al Universității București, iar în prezent ocupă postul de ministrul Educaţiei, din luna iulie a acestui an.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*