Ultimele Știri

Mircea Cărtărescu a fost recompensat pentru cea mai bună carte la Târgul de la Leipzig

Mircea Cărtărescu, scriitorul contemporan, a fost premiat la Târgul de carte de la Leipzig. Trilogia ”Orbitor” a fost considerată cea mai bună carte a ediției din acest an a târgului.

Trilogia ”Orbitor” este o incursiune în lumea suprarealismului și dezvăluie absurditățile comunismului în România.

Cele trei volume ale trilogiei „Orbitor” au fost traduse în germană și publicate de editura Zsolnay din Viena, iar primul volum, „Orbitor: Aripa stângă”, a fost tradus în engleză în 2013 și publicat de Archipelago Books în New York.

Decernarea acestei distincţii literare s-a făcut cu ocazia deschiderii Târgului de carte de la Leipzig, iar discursul de laudă a fost susţinut de scriitorul german Uwe Tellkamp.

„În motivaţia juriului se pune accent pe faptul că titlul „Orbitor” lasă deja să se întrevadă întreaga anvergură a acestei trilogii ce înfăţişează şi circumscrie un întreg univers de forme. Este vorba despre un roman universal, ce face să se nască nenumărate lumi ale cunoaşterii şi rostirii şi care debordează în metafizic, fantasmagoric şi apocaliptic. Metafora fluturelui, sub care stă întreaga trilogie, reprezintă însăşi imaginea metamorfozei şi a transfigurării neîntrerupte a lumii”, se arată în comunicatul editurii vieneze Zsolnay, editorul austriac al romanelor lui Mircea Cărtărescu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*