Ultimele Știri

Minivacanță de 1 mai la Pungești

Membrii Mișcării de Rezistență din Pungești îi invită pe oameni  să își petreacă minivacanța de 1 mai la Pungești, pentru ai susține în lupta lor cu compania americană Chevron. Membrii Mișcării de Rezistență din Pungești, au lansat mai multe mesaje către oameni: ”Oamenii din Pungesti au nevoie de tarã, singuri nu pot câstiga, unitatea ne dã puterea!”,   ”Visul american e mai aproape ca oricând” ,
”- Cea mai puternică armă în mâna asupritorului, este mintea asupritului!”  Steve Biko

Localnicii le promit turiștilor o minivacanță inedită și îi îndeamnă să aducă cu ei corturi și felinare, iar obiectivul turistic principal, va fi sonda companiei americane Chevron.   Oameni sunt așteptați la picnic pentru a se bucura de natură, aer curat și apă proaspătă din fântâni.

sonda-la-pungesti

Pungești este o comună din județul Vaslui  unde a fost instalată prima sondă pentru explorarea și exploatarea gazelor de șist din România.  Oamenii din Pungești au protestat începând cu data de 16 octombrie 2013, aproape săptămânal, împotriva proiectului de exploatare a gazelor de șist, ce va avea loc în localitatea lor.  În toamna anului trecut sătenii și militanții, au ridicat o tabără de rezistență pe un teren în apropierea perimetrului companiei americane Chevron.  Sătenii și militanții au instalat corturi și o baracă în tentativa de a bloca accesul utilajelor, în perimetrul concesionat pentru explorarea și exploatarea gazelor de șist, dar au fost evacuați cu forța de  Jandarmeria Română. Comuna vasluiană Pungești a fost decretată zonă specială de siguranță publică, în urma protestelor care au avut loc, în luna decembrie anul trecut. Sătenii din Pungești cred că autoritățile statului Român nu îi mai reprezintă, și fac un apel la solidatitatea cetățenilor simpli ca ei, pentru ai sprijini în lupta lor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*