Ultimele Știri

Ministrul ungar de Externe îl acuză pe Victor Ponta că a jignit întreaga Ungarie cu declarațiile făcute

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a fost deranjat de declarațiile lui Victor Ponta, făcute în urma deciziilor luate de reprezentanții unguri în cazul imigranților, acesta spunând despre decidenţii politici ungari că nu sunt „cu nimic mai buni decât cei din Siria sau Libia”.

După ce Ponta a reacţionat pe Facebook, marţi seara, la schimburile diplomatice intense pe tema planurilor Ungariei de a extinde gardul de la frontiera cu Serbia şi la graniţa cu România, menționând că mentalitățile conducătorilor ungari sunt unele pe care ”Europa le-a văzut doar în anii 1930-40”, ministrul ungar de Externe  a reacționat și l-a condamnat pe premier, spunând că acesta a jignit întreaga Ungarie prin declarațiile sale.

„Ieri, Victor Ponta şi-a pierdut autocontrolul şi prin declaraţiile sale iraţionale a jignit întreaga Ungarie. Politicienii europeni civilizaţi nu formulează astfel de calomnii sălbatice. Remarcile sale … au o singură explicaţie: el şi-a pierdut complet poziţia în politica internă română”, a subliniat Szijjarto într-un comunicat.

Premierul a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj cu trimitere la acțiunile la care au recurs reprezentanții guvernamentali maghiari, declarându-se indignat de atitudinile și mentalitățile acestora.

„Nu doresc să răspund la provocările venite din partea unor reprezentanţi guvernamentali maghiari – dar citiţi relatarea de mai jos şi veţi înţelege indignarea pe care o simt, ca om şi cetăţean european, faţă de mentalităţi şi atitudini pe care Europa le-a văzut doar în anii 1930-40!”, scrie premierul Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook referindu-se la modul în care Guvernul ungar a reacţionat la criticile liderilor europeni faţă de modul în care Ungaria a gestionat problema migranţilor.

Ponta mai spune că, dat fiind comportamentul unor oficiali de la Budapesta, aceştia sunt o ruşine pentru valorile UE.

„Ca mulţi alţi lideri politici europeni am datoria să atrag atenţia şi să sancţionez comportamentul constant al unor oficiali guvernamentali de cel mai înalt nivel din Ungaria. Aceştia sunt o ruşine pentru cultura şi valorile Uniunii Europene; şi în atitudinile antisemite, şi în ceea ce priveşte tratamentul minorităţilor de toate tipurile, şi acum în timpul crizei refugiaţilor!”, mai spune premierul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*