Ultimele Știri

Ministrul Sănătății refuză să-și dea demisia în cazul copiilor infectați

ACHIMAS Foto: Silviu Matei/AGERPRES

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat miercuri, la audierile de la Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor, că nu crede că demisia lui va rezolva problema copiilor cu sindrom hemolitic-uremic.

„Nu cred că demisia mea rezolvă această problemă”, a spus ministrul în contextul în care deputatul ALDE Graţiela Gavrilescu şi deputatul PSD Călin Potor i-au cerut demisia.

„Să mergeţi la Cluj pe specialitatea dumneavoastră şi calitatea de ministru să o lăsaţi să o desfăşoare altcineva, un manager”, i-a transmis Gavrilescu.

Citește și: Ministerul Sănătății, surpriză pentru românii care vor să renunțe la țigări

La rândul său, deputatul social-democrat Călin Potor a afirmat că ar vrea ca ministrul să îşi prezinte demisia.

„Problema mea este când îşi dă demisia domnul ministru. Eu aş vrea să şi-o dea astăzi”, a spus deputatul.

Ulterior audierilor, întrebat într-o conferinţă de presă dacă îşi va prezenta demisia în cazul în care va trece moţiunea simplă pe sănătate, ministrul Patriciu Achimaş-Cadariu a răspuns: „O să povestim atunci, dacă trece”.

El a susţinut că îşi asumă în totalitate problemele de comunicare, iar dacă va trebui să răspundă pentru acest lucru o va face cu ‘dragă inimă’.

„Eu sunt primul care am zis că nu sunt un om perfect. Nu toţi medicii sunt perfecţi, sunt medici care greşesc, sunt mecanisme care răspund pentru greşeală, mi le asum în totalitate. (…) Fac un apel la responsabilitate, voi apărea de câte ori va fi nevoie, dar în continuare însoţit de specialişt”‘, a spus ministrul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*