Ultimele Știri

Ministrul Sănătăţii: Nu văd niciun motiv pentru care medicii să nu semneze contractele. Creşterile plăţii gărzilor sunt de la 60% la peste 90%

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, luni, că medicii nu au niciun motiv să nu semneze contractele, ținând cont că plata pentru gărzi a crescut de la 60% la peste 90%.

Voiculescu afirmă că nu înțelege motivul pentru care medicii refuză încă să semneze contractele și menționează că atât el, cât și Ministerul Muncii, au promis o creștere a plății gărzilor.

”E un lucru pe care eu nu îl înţeleg. Plata gărzilor se va face la cu totul alt nivel la momentul ăsta. Nu este numai o promisiune a mea, a ministerului Muncii sau premierului. Lucrurile s-au întâmplat deja, avem o OUG trecută prin Guvern săptămâna trecută. Eu nu înţeleg care este problema în acest moment. Nu văd niciun motiv pentru care medicii să nu semneze contractele. Nu cred că vom avea spitale care să nu aibă linii de gardă. Ar fi un lucru grav. Creşterile plăţii gărzilor sunt de la 60% la peste 90%”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Reamintim că medicii Ministerului Sănătății să stabilească o plată a gărzilor legal şi corect în raport de importanţa şi volumul suplimentar de muncă pe care îl implică serviciul de gardă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*