Ultimele Știri

Ministrul Sănătății despre răniții din Colectiv și sistemul medical | Trăim în România. Acestea sunt condițiile

ACHIMAS Foto: Silviu Matei/AGERPRES

Ce s-a întâmplat la ”Colectiv” a fost o situație excepțională pentru care multe state nu sunt pregătite, a declarat noul Ministru al Sănătății, Patriciu Achimaş Cadariu. Ministrul Sănătății afirmă că nu avem cele mai bune condiții în spitale, însă medicii noștri au făcut tot ce era posibil pentru ai salva pe răniții din Colectiv.

”Evident că sunt diferențe (între sistemul medical românesc și cele din alte state n.r.). Eu am lucrat în străinătate. Trăim în România. Responsabilitatea mea, ca medic și acum ca ministru, este față de pacienții noștri. Să încerăm cu toții să ne gândim cât producem și cât lucrăm în comparație cu alții care produc și lucrează mai mult. Acestea sunt condițiile din România și în  acest sistem avem responsabilitatea de a ne trata pacienții noștri.

Nu se întâmplă zi de zi ce s-a întâmplat la Colectiv. E o situație excepțională pentru care multe state nu sunt pregătite. Nu te poți pregăti pentru chiar orice catastrofă din lumea asta, dar vom  învăța din această întâmplare.

Ni s-a reproșat că uneori realitățile au fost mai sumbre în privința stării pacienților. Era imposibil și nu ar fi fost etic ca oricine să spună acest lucru (ca medicii să se plângă de condiții – n.r.).  În săptămâna care urmează, vă vom furniza datele de supraviețuire ale acestor pacienți și vom compara cifrele cu cele din cărți, să vedem cum ne-am descurcat ca sistem”, a declarat Ministrul Sănătății.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*