Ministrul polonez de Externe: Transferul rachetelor Iskander în Kaliningrad, la frontiera cu Polonia, este o reacţie inadecvată la activităţile NATO

  • Adelina Mitrache
  • 10 octombrie 2016
  • Externe
rachete

Decizia Rusiei de a transfera sisteme de rachete Iskander în enclava Kaliningrad, situată la frontiera cu Polonia şi Lituania, reprezintă o reacţie inadecvată la activităţile NATO din regiune, crede ministrul polonez de Externe, Witold Waszczykowski, citat de site-ul agenţiei Reuters.

„Credem că decizia Rusiei de a transfera sistemele de rachetă este o reacţie inedecvată la activităţile Alianţei Nord-Atlantice”, a declarat Waszczykowski.

Rusia a transferat sisteme de rachete Iskander-M, care pot transporta focoase nucleare, în enclava Kaliningrad, situată la frontiera cu Lituania şi Polonia, ţări membre NATO, a anunţat sâmbătă Ministerul rus al Apărării.

Statele Unite şi Alianţa Nord-Atlantică au schimbat în totalitate abordarea faţă de Rusia, prin intensificarea „rusofobiei agresive” şi prin acţiuni care ameninţă siguranţa naţională rusă, a acuzat duminică ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, denunţând încă o dată sistemul antirachetă NATO din Europa.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *