Ultimele Știri

Ministrul Muncii, către studenţi: Pe lângă micile şi marile greutăţi, întotdeauna e loc şi de o bere

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, le-a transmis studenţilor Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii Bucureşti, la deschiderea noului an universitar, un mesaj în care îi îndeamnă să îmbine studiul conştiincios cu viaţa relaxată şi prietenia colegilor de facultate.

Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Dragoş Pîslaru, a participat la ceremonia de deschidere a noului an universitar la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Bucureşti. Acesta a încurajat tinerii să studieze cât mai mult, să puna multă pasiune în meseria pentru care se pregătesc, iar la finalul discursului le-a povestit o anecdotă prin care le transmite că întotdeauna e loc şi de o bere.

,,Un profesor de sociologie a decis să-şi ţină cursul în parc. A venit la el cu o bere, cu un bol de sticlă, şi cu nişte pietricele şi cu nişte nisip şi a zis: «Dragi studenţi, bolul acesta este viaţa voastră, pietricelele reprezintă marile greutăţi ale semenilor noştri, pe care trebuie să le studiaţi» şi a pus pietrele în bol. «Nisipul, care umple golurile dintre pietricele reprezintă micile probleme, care pot forma destinul şi uneori sunt mai importante decât marile probleme» şi a pus nisipul peste pietricelele din urnă. Dar vine un student, ia cutia cu bere de lângă, toarnă berea deasupra şi spune «Vedeţi, pe lângă marile greutăţi, pe lângă micile greutăţi, întotdeauna e loc de o bere». Aşa că, dragilor, daţi-mi voie să vă rog să vă şi distraţi, să înţelegeţi că lucrurile acestea vin absolut de la sine”, a spus Dragoş Pîslaru studenţilor.

Îndemnul ministrului Muncii a fost întâmpinat de cei aproximativ 200 de tineri cu hohote de râs şi ropote de aplauze. La încheierea festivităţii de deschidere, Dragoş Pîslaru a explicat de ce a ţinut să transmită acest mesaj studenţilor.

,,Am încercat să folosesc o anecdotă ca să nu îi facem să fie crispaţi încă de la primul contact cu facultatea. A îmbina o viaţă relaxată şi prietenia cu studiul conştiincios este un echilibru absolut necesar. Altfel, vom putea avea nişte oameni care trec prin facultate, dobândesc cunoştinţele, dar scapă exact ceea ce este cel mai important – să te distrezi şi să îţi placă ceea ce ce faci”, a precizat ministrul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*