Ministrul Muncii amenință că își va da demisia dacă va mai fi presat de medici

medici doctori

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, amenință că își va da demisia în cazul în care continuă să fie presat de sindicaliștii care cer mai mulți bani pentru medicii care fac gărzi suplimentare.

Negocierile dintre sindicaliști și autorități pe tema gărzilor suplimentare nu au avut niciun rezultat, ministrul Muncii declarând că nu are bani pentru creșterea salariilor medicilor.

Medicii însă amenință cu grevă și anunță că nu vor să mai facă gărzi de la 1 august dacă nu primesc mai mulți bani. Dacă până acum cadrele medicale făceau câte 16 gărzi pe lună, de la 1 august au posibilitatea să încheie contracte individuale de muncă în care urmează să fie trecute gărzile pe care le fac, numai că această soluție nu este pe placul a 30% din ei.

”Negocierile au durat patru ore, s-au discutat multe. Un lucru pozitiv este că gărzile se vor lua în calcul la pensie și în specialitate. Medicul poate să refuze să lucreze gărzile. Nu ne-am întâlnit în ceea ce privește problema plății. Vom primi niște documente. Au o ofertă care pe noi nu ne-a satisfăcut, dar există disponibilitate la dialog. Există gărzile obligatorii care mai permit un câștig de timp.

Termenul folosit de ei a fost ‘constrângeri financiare’. A fost o discuție în care s-a argumentat frumos, dar asta nu tine cont de banii pe care-i merităm. Nu cred că demisia ministrului Muncii ar rezolva problema. El a promovat o lege care ne permite să putem semna sau ignora gărzile. N-aș fi mulțumit ca tocmai dumnealui să demisioneze”, a declarat Florin Chirculescu, vicepreședinte al Federației ”Solidaritatea Sanitară”.

Sindicaliștii amenință că activitatea va fi blocată în sistemul sanitar de la 1 august în cazul în care negocierile dintre ei și autorități nu ajung la niciun punct comun.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *