Ministrul Maria Ligor: Avem 19 nume de români dispăruţi în Italia

  • Adrian Marinescu
  • 28 august 2016
  • Externe
mariana ligor

Aflată în Italia, în zona afectată de cutremurul de miercuri, Maria Ligor a declarat, în exclusivitate pentru Digi24, că a crescut numărul românilor daţi dispăruţi. Ministrul pentru românii de pretutindeni spune că acum sunt 19 nume pe această listă. 

 Maria Ligor, ministrul pentru Relaţia cu românii de pretutindeni: „Au mai apărut informaţii din partea familiilor care nu reuşesc să-i localizeze pe cei apropiaţi. Avem acum 19 nume, nu toţi sunt neapărat din zona direct afectată. Lucrăm în continuare la localizarea celor dispăruţi. Am avut şi o veste bună. Aveam pe listă o familie de cinci persoane pe care nu puteam să-i localizăm. Avem confirmarea că sunt bine, sănătoşi cu toţii, sunt teferi, acasă, la Cluj.”
Echipele Ambasadei de la Roma şi Consulatului român de la Bologna sunt acum ajutate şi de colegi din ţară. Mai exact, o echipă a direcţiei consulare din MAE a ajuns la Rieti.
„Am propus şi constituirea unei capacităţi de sprijin psihologic şi avem deja răspuns din partea Ministerului Sănătăţii, ne vom organiza şi în acest sens”, mai spune ministrul pentru Românii de pretutindeni.
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *