Ultimele Știri

Ministrul Justiţiei Raluca Prună, despre votul care l-a scăpat pe Oprea de DNA: Aplicăm în mod discriminatoriu legislaţia

Ministrul Justiţiei Raluca Prună a declarat că principala problemă a României este aceea că legislația se aplică în mod discriminatoriu. Declarațiile vin în contextul în care Gabriel Oprea a fost scutit de urmărirea penală în cazul morții polițistului Bogdan Gigină.

Raluca Prună susține că poate afirma fără rezerve că în România nu suntem orbi cu privire la persoanele cărora trebuie să li se aplice un cod de etică sau o prevedere a legii.

„Nu vreau să mă refer la un caz particular, dar am spus că problema României nu este că nu avem legislaţie, problema României este că aplicăm în mod discriminatoriu legislaţia. Adică facem un fel de discriminare pozitivă.”

Cererea DNA a primit 73 de voturi “împotriva” solicitării DNA şi doar 45 voturi “pentru”, 6 voturi anulate. Votul a fost secret cu bile, potrivit regulamentului.

Gabriel Oprea le ceruse senatorilor să voteze împotriva cererii DNA de urmărire penală a sa, susținând că nu este vinovat de moartea polițistului din moemnt ce se afla pe bancheta din spate a mașinii.

“Cu unii colegi de aici din sală sunt prieten, amic, cu alţii nu, dar acum vreau să vorbesc doar despre dreptate. Mi se pare ceva halucinant. Vreau doar să explic foarte simplu şi scurt că în seara tragediei veneam de la o instituţie pe linia securităţii naţionale, nu veneam de la restaurant. Totul este documentat la secundă. În seara aceea, în jur de orele 19.00 aveam antemergătorul în faţă. În urma cercetării, viteza maşinii de poliţie era viteza legală. Cea în care mă aflam eu, atenţie pe bancheta din spate, deci nu conduceam, avea viteza legală. Din păcate s-a întâmplat această tragedie, un tânăr poliţist a căzut într-una din cele trei gropi din centrul Capitalei. Este o mare tragedie”, a spus Oprea.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*