Ministrul Justiției, acuzații la adresa lui Victor Ponta: ”Sunt dezamăgită! Dacă iubea atât de mult justiţia, putea să facă mai mult”

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a reacționat după ce fostul premier a criticat, sâmbătă, actualul Cabinet, declarând că este un Guvern format din oameni care nu erau pregătiţi să guverneze, nici măcar premierul Dacian Cioloş.

Ca răspuns la declarațiile fostului premier, Raluca Prună a declarat că este dezamăgită de lucrurile pe care le-a realizat acesta în timpul mandatului, menționând că ar fi putut face mai mult.

”Sunt dezamăgită de luarea de poziţie a fostului premier, care este magistrat. Şi dacă iubea atât de mult justiţia, putea să facă mai mult ca magistrat decât tehnocratul Prună. Riscăm să plătim cel puţin 80 de milioane de euro pe an. Cetăţenii trebuie să ştie că pentru a plăti aceşti bani, statul român trebuie să ia din altă parte”, a spus Raluca Prună.

Ministrul Justiției menționează că trebuie rezolvate problemele legate de condiţiile din penitenciare, pentru care România ar putea fi amendată de Comisia Europeană, şi lipsa unor sedii adecvate pentru instituţii ale statului.

„Avem o problemă de infrastructură. Nu mi-a fost deloc uşor să găsesc un sediu pentru ANABI. Am căutat din luna ianuarie un sediu pentru că nu există o infrastructură adecvată pentru instituţii. Din acelaşi motiv, Înalta Curte funcţionează într-un sediu în care judecători ai Înaltei Curţi împart birourile”, a spus Prună.

Întrebată dacă nu ar fi mai simplu să se confişte imobile, care ar trebui să fie confiscate, şi să fie date în folosinţă instituţiilor, ministrul a declarat: „Probabil că ar fi mai simplu şi mai eficient. Hotelul Triumf este un astfel de exemplu, dar uitaţi-vă în jurul dumneavoastră: o instituţie judiciară, la fel ca un penitenciar, sunt infrastructuri speciale şi oricât am confisca şi am da spre uzul instituţiilor judiciare, lucrurile acestea nu se fac de pe o zi pe alta. Eu trebuie să îmi exprim regretul că prea mare lucru, până am preluat mandatul, nu s-a făcut. Pot să spun asta public, fără ezitare: sunt dezamăgită de luarea de poziţie a fostului premier, care este magistrat de profesie şi dacă iubea atât de mult justiţia, putea să facă, ca magistrat, mai mult decât tehnocratul Prună”, a declarat demnitarul.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *