Ultimele Știri

Ministrul Finanţelor: Salariile miniștrilor (5.300 lei), rușinos de mici

”Salariul unui ministru, de circa 5.300 de lei, este rușinos, fiind nevoie de „reașezarea” salariilor în administrație, domeniu care trebuie să fie bine remunerat”, a declarat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

Ministrul de Finanțe a declarat că salariul de 5.300 de lei pe care un ministrul îl primește pentru munca grea pe care o depune în fiecare lună, nu e de-ajuns. Acesta a mai precizat că este este nevoie de salarizare, pregătire, stabilitate, încredere, cunoașterea legii, dar și de o legislație mai simplă. 

Este un subiect pe care noi nu-l discutăm cu omologii noștri, pentru că nimeni nu te crede. Nu aș putea să spun cât anume ar trebui să câștige, dar toate aceste salarizări trebuie reașezate: de la președintele statului până la funcționarul pe studii medii dintr-o primărie de comună. Trebuie toate reașezate. Eu îmi aduc aminte din anii de administrație petrecuți, unde salarizarea era altfel așezată: mai comprimată, fără foarte multe trepte de salarizare, mult mai ușor de aplicat și era cât de cât, să spunem, decentă. Până la un punct, după care s-a pierdut tot. Fără o administrație puternică nu ai cum să speri, decât accidental, că se pot face lucrurile bine”, a spus ministrul Finanțelor.

Averea pe care o deține ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, este formată din patru terenuri situate în București, patru imobile, însă ca bunuri mobile, ministrul a trecut doar o mașină Dacia 1310. Datele sunt prezentate în declarația de avere pe care ministrul a depus-o în 2014.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*