Ultimele Știri

Ministrul Finanțelor nu are avere de 2 lei. Terenuri, case și 28 de conturi

anca dragu

Ministrul Finanțelor Anca Paliu Dragu și-a publicat declarația de avere după scandalul mediatic pe care l-a declanșat, în urma afirmației că în alte țări oamenii trăiesc cu salarii de doi lei.

Se pare că doamna ministru nu are o avere de doi lei, ba din contră, are o avere impresionantă. Potrivit declarației de avere, Anca Dragu are trei terenuri în București cu suprafețe de 432, 258 și 196 de metri pătrați. Ministrul Finanțelor mai are împreună cu soțul său trei case și trei apartamente, toate în Capitală.

Cât despre economii, Anca Dragu are nu mai puțin de 28 de conturi și depozite bancare în care deține aproximativ 500.000 de lei și în jur de 200.000 de euro. În schimb, ministrul Finanțelor nu are niciun credit.

Cât despre veniturile sale, Anca Dragu a câștigat, în 2014, 107.368 de euro ca analist economic la Comisia Europeană, plus venituri de peste 100.000 lei din închirierea a două imobile. În același timp, soțul său nu a câștigat decât 3.750 de lei, după cum arată declarația ministrului.

Ce le spunea românilor ministrul Finanțelor 

„Sunt săraci şi mulţi şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei,  fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme”, spunea ministrul despre angajații din țări precum Brazilia sau India.

”Este vorba despre salariul minim pe economie, despre care am spus că vom face un studiu de impact în primul trimestru din 2016. Orice altă afirmaţie legată de o comparaţie sau o comparaţie nefavorabilă la adresa salariaţilor români nu mi-o asum şi cred că a fost scoasă din context”, afirma Anca Dragu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*