Ultimele Știri

Ministrul Finanțelor: ”Cheltuielile de protocol și reprezentare sunt estimate la aproximativ 33 de milioane de lei în 2016, față de 21 de milioane de lei, anul acesta”

Cheltuielile de protocol și reprezentare vor crește anul acesta cu 12 milioane de lei, față de anul trecut. Motivul acestei majorări ar fi, susține ministrul Finanțelor, multitudinea de evenimente importante care vor avea loc anul acesta.

Întrebată de jurnaliștii Profit.ro despre necesitatea majorării cheltuielilor de deplasare și protocol, Anca Dragu a răspuns:

”Anul viitor, cheltuielile la care faceți referire sunt într-o ușoară creștere față de execuția preliminată pentru acest an. Și asta pentru că sunt mai multe evenimente importante ce au loc anul viitor: 150 de ani de la înființarea Academiei Române, Anul Brâncuși etc, dar și cheltuieli suplimentare generate de organizarea alegerilor generale și locale din 2016.

Așadar, sumele cuprind indemnizațiile pentru hrană, pentru personalul din secțiile de votare și personalul care asigură paza, precum și cheltuielile de deplasare.

Dacă anul acesta cheltuielile cu diurna, transportul și cazarea s-au ridicat la aproape 400 de milioane de lei – așa cum arată execuția preliminată – , în 2016 acestea vor fi de aproape 425 de milioane de lei. În ceea ce privește cheltuielile de protocol și reprezentare, acestea sunt estimate la aproximativ 33 de milioane de lei, față de 21 de milioane de lei, anul acesta”, a spus Dragu.

În ceea ce privește bugetul SRI, aici s-au înregistrat creșteri cerute de riscurile și amenințările la adresa securității naționale.

”Sunt creșteri pe toate liniile ce vizează siguranța și securitatea românilor. Ministerele Apărării, Internelor, SRI au cunoscut, e adevărat, creșterile mari. Unul dintre motive ține și de contextul extern care ne determină  să  facem aceste suplimentări. Bugetul SRI, așa cum a fost el prezentat în Comisia de buget, a avut în vedere necesitatea ca Serviciul să poată preveni și să facă față riscurilor și amenințărilor la adresa securității naționale.

Majorarea bugetului aprobat SIE pe anul 2016 comparativ cu anii 2014, 2015 se datorează, în principal, alocării de fonduri la titlul ”Active nefinanciare”, cheltuieli de investiții, fonduri necesare pentru continuarea lucrărilor de reparații capitale la obiectivele care au un stadiu de execuție avansat, precum și pentru derularea programelor de dotare cu echipamente de înaltă performanță, pe profil IT, protecție, criptare și transmisiuni cifrate”, comentează ministrul, citat de Profit.ro.

viewscnt

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*