Ultimele Știri

Ministrul Energiei: Încercăm să salvăm de la faliment complexurile energetice Oltenia şi Hunedoara

Complexurile energetice Oltenia și Hunedoara se află într-o situație aproape de faliment. Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a semnalat acest lucru Guvernului.

„Suntem într-o situație ingrată. La Complexul Energetic Hunedoara este o nouă conducere, putem spune că și un nou Consiliu de Aministrație care sper să găsească soluții. Eu sunt un pic optimist din fire, sper ca într-o lună să avem o linie, să salvăm aceste două entități esențiale pentru sistemul energetic”, a spus Andrei Gerea.

În cazul Complexului Energetic Oltenia ar trebui să transfere minele de la Berbești către CET Govora, este soluția pe care au găsit-o cei din minister.

„Încercăm să împușcăm doi iepuri deodată, să vedem cum o anumită parte ineficientă poate căpăta valoare în altă zonă, adică minele de la Berbești să fuzioneze cu CET Govora, astel Complexul Energetic Oltenia scapă de presiunea mare legată de problema de personal. Aceste mine produc o pierdere apreciabilă, dar CET Govora va putea să asigure căldură la Oltchim și la Râmnicu-Vâlcea, totul conform unui program stabilit de CET Govora și Complexul Energetic Oltenia. La Complexul Energetic Oltenia rămân probleme de eficientizare, investiții”, a spus Andrei Gerea.

FMI a transmis că populația nu poate suporta o creștere abruptă a prețului gazelor naturale, așa cum a cerut Fondul, şi că autoritățile române au propus ca viitoarea majorare, mai mică decât cea solicitată de FMI, să aibă loc la 1 iunie sau 1 iulie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*