Ultimele Știri

Ministrul educației: Videoconferință cu inspectorii școlari din teritoriu

Videoconferinţa susţinută de ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu cu conducerile inspectoratelor şcolare judeţene

sorin

Conform unui comunicat transmis de biroul de presă al Ministerul Educației și Cercetării Științifice, ministrul Sorin Câmpeanu a suținut o videoconferință cu toți inspectorii generali din teritoriu, în preziua începerii anului școlar 2015-2016.

Discuțiile s-au axat pe evaluărea pregătirilor specifice începutului de an şcolar. Au fost abordate subiecte punctuale precum normarea personalului din învăţământul preuniversitar, încadrarea personalului didactic calificat pe posturile vacante, stadiul distribuirii manualelor în şcoli şi starea infrastructurii şcolare.

Referitor la distribuirea manualelor în şcoli şi la starea unităţilor de învăţământ, ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu a transmis conducerilor ISJ să se implice în rezolvarea fiecărei probleme în parte, astfel încât elevii şi profesorii să-şi poată desfăşura activitatea în condiţii normale. Ministrul le-a recomandat inspectorilor generali să colaboreze cu autorităţile locale ori de câte ori situaţia o impune.

Inspectorii şcolari generali au dat asigurări că nu există probleme deosebite care să afecteze începerea în condiţii bune a noului an şcolar şi că deficienţele existente sau cele care pot apărea pe parcurs vor fi tratate cu maxim de operativitate.

Un al subiect pus în discuție a fost cel privind examinarea stării de sănătate a preşcolarilor şi elevilor, respectiv acordarea asistenţei medicale gratuite. Părinții trebuie să prezinte pentru aceștia adeverinţă medicală şi certificat epidemiologic, conform unui ordin al ministrului Sorin Câmpeanu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*