Ministrul Educației: Nu renunțăm la concursurile pentru directori! Vom aduce din nou legea în școli

 • Adrian Marinescu
 • 20 septembrie 2016
 • Educație

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a precizat marţi că a primit mai multe semnale din partea profesorilor potrivit cărora aceştia sunt împiedicaţi să se înscrie la concursurile pentru posturile de directori şi a avertizat că, dacă acest lucru va continua, nu va ezita să apeleze „la autorităţile statului pentru a aduce din nou legea în şcolile din România”.

Mircea Dumitru a subliniat, într-o conferinţă de presă, că în această toamna se va organiza, pentru prima oară după 8 ani, un concurs pentru ocuparea posturilor de directori.

„Vom susţine toate demersurile astfel încât în această toamna, după 8 ani, vom avea un concurs corect organizat, potrivit legii”, a spus Mircea Dumitru.

Ministrul Educaţiei a explicat că a primit „mesaje” de la mai mulţi profesori în care aceştia reclamau că sunt împiedicaţi „sub diferite forme, neavând acces la anumite documente obligatorii” sau prin „forme psihologice mai subtile” să nu se înscrie la concursurile pentru funcţia de director.

„Solicit ferm tuturor directorilor să pună la dispoziţia colegilor toate documentele şcolare de care este nevoie. Dacă se semnalează în continuare mesaje nu vom există să apelăm la autorităţile statului pentru a aduce din nou legea în şcolile din România”, a avertizat Mircea Dumitru.

Comisia de învățământ a Senatului, prezidată de senatoarea PSD Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației, a introdus zilele trecute un amendament prin care se încearcă amânarea până în vara anului 2017 a concursurilor pentru funcțiile de director și director adjunct de școală, care urmau să aibă loc în luna octombrie a acestui an. 

loading...

3 thoughts on “Ministrul Educației: Nu renunțăm la concursurile pentru directori! Vom aduce din nou legea în școli

 1. Felicitari, domnule ministru!Cei care sunt in functie au avut 10 ani de pregatire!Daca sunt atat de buni vor merge la concurs si vor castiga.Daca nu, vor fi lasati la vatra…de ce sunt speriati daca si ei vor binele scolii? Hai, curaj celor care vor sa schimbe, sa reformeze, sa redea scolii onoarea de a impinge tara spre progres si civilizatie!

 2. De ce nu se numesc directorii de catre Consiliul Profesoral?Pentru ca ar fi prea cinstit concursul?

 3. Terminati,domnule ministru!
  Ati fost numit acolo sa infaptuiti ordine politico- tehnocrate!
  Daca erati eficient,faceati acest lucru la timpul corect,o saptamana dintr o vacanta.( ianuarie,februarie,iulie- august)
  Hai,acum sta tot sistemul in loc,pentru ca ati primit o comanda.
  Si metodologia aceea neclara,si modul de evaluare si itemi luati de colo,de dincolo!
  Totul facut pe genunchi! Haideti alaturi de ei la examen,la toate probele. Sa faceti public dosarul ca sa vedem cum ati facut perfectionari in strainatate.
  Noi nu mai putem face creditele obligatorii,pentru ca toate cursurile sunt contra cost si copiii nostri au nevoie de educatie care,desi e de stat,e ffff costisitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *