Ultimele Știri

Ministrul Educaţiei a semnat ordinul de retragere a titlului de doctor pentru Petre Tobă şi Florentin Pandele

Mircea Dumitru, ministerul Educaţiei, a semnat miercuri ordinele privind retragerea titlurilor de doctori pentru Petre Tobă, fost ministru al Afacerilor Interne, şi Florentin Pandele, primar al oraşului Voluntari.

Ministrul Educației a luat această decizie la câteva luni după ce Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, cu 36 de voturi pentru şi unul împotrivă, că fostul ministru Petre Tobă şi primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, au plagiat în lucrările de doctorat

„Ieri (n.r. miercuri) am semnat ordinele de retragere a titlurilor de doctor a domnilor Petre Tobă şi Florentin Pandele. Mai departe, e treaba domniilor lor ce vor face. dacă vor contesta în instabţă decizia CNATDCU sau nu„, a declarat ministrul Educaţiei.

Petre Tobă, fost ministru al Afacerilor Interne în Cabinetul Cioloş, ar fi copiat din diverse lucrări peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei de doctorat „Poliţia Română – Forţă de stabilitate şi securitate. Optimizarea managementului cooperării internaţionale în vederea combaterii ameninţărilor neconvenţionale”

În ceea ce îl priveşte pe primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, verificările au fost demarate în urma unei analize realizată de PressOne în care se susţinea că peste o treime din teza de doctorat în Ştiinţe Militare – „România şi noile provocări generate de integrarea europeană” – semnată şi susţinută la Universitatea Naţională de Apărare (UNAp) în 2008 este copiată din alte surse.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*