Ultimele Știri

Ministrul Economiei vrea să aducă diaspora acasă. Fond de investiţii pentru românii care lucrează în străinătate

bani

Ministerul Economiei pregăteşte un fond de investiţii pentru românii din diaspora care vor să îşi îi deschidă o afacere în România. La fiecare leu investit, cei care lucrează în străinătate primesc un leu de la statul român.

Astfel, sumele ar putea ajunge până la 50.000 de lei şi ar fi nerambursabili. Granturile se vor alocă doar pentru cei care au firme şi vin cu acte justificative pentru cheltuielile efectuate, informează surse guvernamentale.
“Există câteva modele de succes de exemplu 1 leu pus de investitorul privat, 1 leu pus de investitorul de stat. Ideea este crearea unui fond pentru investitorii din diaspora, de a contribui cu fonduri la proiectele pe care românii din diaspora vor să le facă”, a declarat, vicepremierul Costin Borc.
 
Pe de altă parte, cei aproape 50.000 de studenţi români aflaţi la studii în străinătate se pot înscrie din această vară, să facă practică în consulatele şi ambasadele României din lume.

“Va fi probabil iniţial o perioada de 3 luni în timpul verii, dar eu o văd că şi un lucru constant. Pentru că sunt studenţi în anii mai mari care au doar câteva ore pe săptămâna şi care pot să-şi permită să lucreze. Avantaj pentru ambele părţi. Noi beneficiam de nişte oameni care vin cu dinamism şi idei mult mai bune, iar dumnealor îşi pot completă cerinţele pe care le au pentru a-şi găsi un job mai departe”, spune Costin Borc.

 
Anunţurile vor fi postate pe site-ul dedicat programelor de practică: intership.gov.ro. Dacă modelul aplicat deja în ţară va fi extins şi pentru ambasade, atunci studenţii vor primi şi bani pentru lunile lucrate. În plus, o parte dintre aceşti tineri ar putea fi tentaţi să lucreze în administraţie, unde guvernul caută oameni tineri şi cu idei.
The following two tabs change content below.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Ministrul Economiei vrea să aducă diaspora acasă. Fond de investiţii pentru românii care lucrează în străinătate

  1. ilie traznea // 13 February 2016 at 16:27 // Reply

    magari de conducatori de tara!cind am avut un butic ,bun rau cum a fost si dadeam de lucru la trei femei ,sigur salariul minim ce sa faci ca abia rezistai,imi trimiteati garda pe cap mumai doua mii de lei domnu,nu cerem mult ,vedeti ca de vine sefu e opt mii si plateam ,mi se ducea tot ce am cistigat intr-un an acuma dati voi un leu la un leu,magarilor va spun eu sa fiu din diaspora nici cu un leu eu si voi sa dati o suta de lei nu m-ati vedea,unde pui ca am fost o firma,sugemiati s.u.l.a.guvernanti de c.a.c.a.t.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*